Kindernevendienst

Kindernevendienst (4-12 jaar)

De kindernevendienst is bedoeld voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisschool en wordt iedere zondag gehouden (behalve tijdens een korte periode in de zomervakantie en tijdens jeugddiensten).

Kinderen die meteen in de Rank willen beginnen, kunnen naar de leiding van de knd in de grote zaal. Eén teamlid blijft achter in de Rank, het andere teamlid gaat mee de kerkzaal in.

Kinderen van wie de ouders het belangrijk vinden dat de kinderen eerst in de kerkzaal beginnen, maken het begin van de eredienst mee en gaan al vroeg in de dienst naar de knd.

Er wordt dan eerst in de kerk de lantaarn aangestoken (aan de paaskaars) en deze gaat mee naar de kindernevendienst. Dan beginnen we met het lezen uit de bijbel, en daarna maken we er een passend werkje bij. De dominee die de dienst leidt, krijgt ook altijd een werkje aangeboden. De leiding van de kindernevendienst bestaat uit zes personen die om de beurt kindernevendienst geven. Tijdens de adventszondagen wordt er door de kinderen een gedicht/versje opgezegd en bij het kinderkerstfeest wordt er door de kinderen iets gedaan; hetzij een toneelstukje, hetzij een stemmenspel of een kaarsenlied. In de maand juni is er het afscheid van de oudste kinderen, dit wordt gedaan in een speciale dienst.

Leiding:

  • Martine Stienstra
  • Elly de Vries
  • Sonja Prins
  • Joukje Veenstra