Actie voor de Voedselbank

Een aantal jaren geleden heeft de Kerkenraad besloten om tijdens de Dankstonddienst voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Achtkarspelen. Gebleken is dat er vanwege de aanhoudende crisis door steeds meer gezinnen een beroep wordt gedaan op de Voedselbank. Veel mensen kunnen nog nauwelijks de touwtjes aan elkaar knopen en zijn heel erg blij met de doos met boodschappen die ze maandelijks mogen ontvangen.  Echter, de voedselbanken krijgen het steeds moeilijker voldoende voedsel te bemachtigen. Ook fabrikanten en andere weldoeners die in het verleden spontaan goederen beschikbaar stelden worden meer en meer getroffen door de crisis. Daarom heeft de Diaconie besloten dat deze voedselactie niet beperkt mag blijven tot alleen de Dankstond. Het idee is geboren om permanent een tweetal bakken in de hal van de kerk neer te zetten, waar iedereen, naar haar of zijn vermogen, iets in kan doen. Ook de Diaconie zal hiervoor een bijdrage leveren.

Wij hebben van de voedselbank een lijstje ontvangen met de meest noodzakelijke artikelen.( LET WEL , HOUDBARE LEVENSMIDDELEN !!)

** Melk en melkproducten
** Blikgroenten
** Macaroni, rijst, pasta’s
** Sauzen en mixen
** Harde groenten, zoals bieten, koolsoorten, wortelen,
** uien en aardappelen
** Vruchten op sap
** Snoepgoed voor de kinderen
** Broodbeleg, zoals jam, pindakaas enz.
** Wasmiddelen
** Toiletartikelen

Aan het eind van iedere maand wordt dan de (hopelijk volle) doos bij de voedselbank afgeleverd. Middels Paadwizer, onze vernieuwde website en de afkondigingen op zondag in de kerk, zullen wij u blijven herinneren aan deze actie. Laten we met elkaar onze minderbedeelde medemens niet vergeten!

Nu deze permanente inzameling al een tijdje loopt, kunnen we gerust stellen dat u uw hart hebt laten spreken. Inmiddels zijn  er al heel veel volle dozen door ons afgeleverd, waarmee heel wat monden kunnen worden gevoed. Ondanks het feit dat de ergste crisis voorbij lijkt te zijn, zijn er ook in onze omgeving nog veel mensen die afhankelijk zijn van de hulp van de voedselbank.

We zijn blij en dankbaar dat onze Hemelse Vader mensen heeft bewogen om er ook voor de medemens te willen zijn.

De Diaconie