Belijdenisgespreksgroep

Belijdenis doen is een belangrijke stap op de weg van het geloof. Het is een blijk van dat je openlijk wilt uitkomen voor je geloof, in de kerk. Je bent vroeger (misschien) wel gedoopt, maar in principe is dat een keuze die je ouders hebben gemaakt. Het kan zijn dat je die keuze zelf wilt bevestigen. Dat gebeurt wanneer je belijdenis doet.

Belijdenis doen is niet alleen een openlijk uitkomen voor je persoonlijke relatie met God, het betekent ook dat je verantwoordelijkheid wilt gaan dragen voor de geloofsgemeenschap op een manier die dieper en verder gaat dan tevoren.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat het tijd is om in het openbaar voor je geloof uit te komen, maar dat je ook nog heel veel vragen hebt over het geloof en over de kerk. Dat is mooi, want daarvoor is er de belijdenisgespreksgroep.

Bij voldoende aanmeldingen vormen we een belijdenisgespreksgroep. De data van de bijeenkomsten stellen we in overleg vast. We spreken dan over de inhoud van het christelijk geloof, en we maken ruimte voor de vragen en aarzelingen die er ook zijn.

Voor vragen en/of aanmelding: scriba@pknharkema.nl.