Bazaar daverend succes!

Categories: Algemeen,Overzicht

Helaas hadden we dit jaar te kampen met een flinke personele onderbezetting in de Bazaarcommissie.
Door diverse oorzaken misten we een groot aantal vrijwilligers en dat had tot gevolg dat de gebruikelijke Spekloterij dit jaar geen doorgang kon vinden.( elk jaar goed voor 30% van de netto-opbrengst !)
Door de geweldige inzet van de vaste medewerkers en een aantal nieuwe krachten is het toch gelukt om ook van deze editie weer een groot succes te maken.

Op zaterdag 18 oktober gingen de deuren om 9 uur open, en was het meteen al behoorlijk druk.
Veel koopjesjagers die zich voor een klein bedrag de mooiste dingen konden aanschaffen.
Er was dan ook een ruim aanbod van diverse goederen. Ook de verkoop van boeken liep als een trein.
Aan de diverse spelletjes werd door jong en oud flink meegedaan, zoals het sjoelen en ringwerpen.
Er was een pop waarvan men de naam en de verjaardags-datum kon raden, en een grote boodschappenmand waarvan het exacte aankoopbedrag moest worden geraden.
Nieuw dit jaar was de tombola. Dit werd een groot succes en komt zeker volgend jaar terug.
Ook verkochten we voor het eerst heerlijke bakken snert en zelfgemaakte bruine bonen-soep. We moesten al gauw het bordje “UITVERKOCHT “ophangen. Van de mogelijkheid om nabestellingen te plaatsen werd gretig gebruik gemaakt.
In de voormalige kamer van onze dominee van den Bosch werden diverse goederen , zoals lekker warme gebreide sokken en diverse andere artikelen aan de man/vrouw gebracht.

’s Avonds kon dankzij een volle zaal HET RAD bijna voortdurend draaien en lagen de tafels binnen de kortste tijd vol met gewonnen prijzen, zoals rollades, spek, worst, kaas en cadeaubonnen.
Het was al na elven dat we begonnen met de Grote Verkoop bij Opbod.
Dat is altijd een heel gezellig onderdeel van onze jaarlijkse bazaar en er werd dan ook heel wat afgelachen ( en ook nog goed verkocht !) Dit alles onder het genot van een drankje, een biertje en een lekkere bal gehakt.
Tenslotte werden nog de winnaars van de loterijen bekend gemaakt en daarna kon gelegenheidsvoorzitter Jelkje Weening het slotwoord spreken.

Dank aan iedereen die onze bazaar heeft bezocht. Dank aan alle sponsors( uit Harkema, Surhuisterveen en ook naburige dorpen) die ons hebben gesteund middels geld, goederen en cadeaubonnen. Het was in één woord FANTASTISCH !!!!!!!!!!!
Ook een woord van dank aan alle vrijwilligers, die zich de laatste tijd en ook tijdens de dag van de Bazaar het vuur uit de sloffen hebben gelopen.
We zijn blij en dankbaar dat we u het prachtige eindresultaat bekend mogen maken.
Een netto-opbrengst van maar liefst € 5.750,- ( dit is inclusief een bedrag van € 100,-, als zijnde de opbrengst van de boekenverkoop tijdens de boekenmarkt, die dit jaar vóór de vakantieperiode in “De Rank” werd gehouden.
Fijn ook dat we dit met elkaar mochten doen voor onze geliefde PKN-gemeente hier in Harkema.

Wij zien u en jullie graag terug op onze volgende bazaar en goederenmarkt in November 2018.

De bazaarcommissie

Hier volgt nog een overzicht van de gewonnen prijzen in de Grote Loterij, die nog niet zijn afgehaald:

Prijs Lotnummer Kleur

Douche-set 99 Rose
Lamp 633 Wit
Badjas 697 Wit
Wijnkoeler+ Champagne 953 Oranje
Fietspomp 952 Oranje

Hebt u een prijs gewonnen, dan kunt u contact opnemen met Mw. J. de Vries- Roorda,
Tel.nr. 0512-364190